App Spotter: White Noise

Nederland prijkt hoog op de ranglijst van dichtstbevolkte landen ter wereld en het kan zeer moeilijk zijn om een rustige werkplek te vinden. Heb je geen zin om op de Veluwe te kamperen om je rust te vinden, dan is er de app White Noise.

De applicatie komt met een veertigtal achtergrondgeluiden die met hun herhalend ritme ervoor zorgen dat je hersenen zich kunnen afsluiten van de buitenwereld. Hierdoor kun jij je concentreren op je werk of juist gemakkelijk indutten voor een 'powernap'.

De geluiden in White Noise variëren van de naamgevende witte ruis tot voorbij rijdende treinen, van junglegeluiden uit de Amazone tot een tikkende klok en van een blazende haardroger tot een verfrissende regenbui.

Helemaal Zen

Het klinkt misschien vergezocht, maar de achtergrondgeluiden van White Noise kunnen echt helpen om je brein te centreren en je hoofd kalm te maken. De geluiden staan in een constante loop, zodat je zo lang je wilt kunt luisteren. Het is alleen jammer dat de app niet op de achtergrond door kan blijven draaien, zodat je je telefoon tijdens het luisteren ook voor andere dingen kunt gebruiken.

Ben je gebonden aan een specifieke werk- of slaaptijd, dan kun je een alarm instellen of de applicatie zichzelf na een bepaalde tijd uit laten schakelen. Wanneer je naar White Noise aan het luisteren bent, komen de reguliere geluiden van je toestel gewoon door, zodat je inkomende telefoontjes of ingestelde alarmen niet zult missen.

Lite-versie

Wil je weten of de app je kan helpen om je beter te concentreren, dan kun je eerst de lite-versie uit de applicatiewinkel downloaden. Bevalt deze en heb je niet genoeg aan de tien geluiden in deze gratis versie, dan kun je upgraden naar de betaalde variant.