App Spotter: World of Goo

Naast Angry Birds, Plants vs. Zombies en Cut the Rope is World of Goo een van de mobiele games die je absoluut niet mag missen. In dit puzzelspel draait het allemaal om het bouwen van torens met slijmerige Goo-bollen.

In elk level heb je de beschikking over Goo-bollen waarmee je torens, bruggen en andere bouwwerken moet maken om een rioolbuis te bereiken. Het aantal bollen dat je hebt is beperkt en toch moeten je constructies stevig genoeg zijn om niet in elkaar te zakken.

Moeilijk

Net als de zojuist genoemde spellen is World of Goo enorm simpel om te leren, maar kan de moeilijkheidsgraad flink oplopen. Je moet niet alleen uitvinden hoe je de rioolbuizen bereikt, maar ook wat de beste manier is om je toren of brug in elkaar te zetten.

Het spel maakt gebruik van een realistische physics engine: zijn je smurrie-bouwsels niet stevig genoeg, dan zal de boel onherroepelijk in elkaar storten. De besturing is simpel en snel te leren; aanrakingen via het touchscreen zijn een prima manier om de Goo-bollen onder controle te houden.

Sfeer

De sfeer in World of Goo is geweldig; het spel ziet er prachtig uit en vertelt op een originele manier het nogal onbegrijpelijke verhaal van de Goo-bollen die strijden tegen de World of Goo Corporation. De muziek is van een bijzonder hoog niveau en roept samen met de graphics een Tim Burton-achtige sfeer op.

World of Goo verscheen eerder al voor de Nintendo Wii en de pc en was op deze systemen al een enorme hit. Het spel is dan ook enorm verslavend en mooi, je kunt er gerust een paar euro's voor neer leggen.