App Spotter: Yammer

De interne communicatie binnen een bedrijf hoeft allang niet meer te verlopen op een traditionele manier, zoals even naar een collega lopen of met hem of haar bellen. Een online messengerdienst als Yammer werkt vaak effectiever.

Yammer lijkt wel een beetje op Twitter: korte berichten die in een continue stroom in beeld verschijnen. Waar tweets echter door iedereen zijn te lezen, zijn de berichten op Yammer gericht aan en alleen leesbaar door je collega's.

Om je te kunnen aanmelden op Yammer, moet je namelijk je bedrijfsspecifieke mailadres opgeven. Vervolgens wordt je deelgenoot van de berichtenstroom van je collega's die dezelfde bedrijfsmailaccount gebruiken.

Desktop

Yammer is niet alleen als applicatie te gebruiken op een smartphone of tablet, maar ook benaderbaar via een browser vanachter je desktop of notebook. De berichtenstroom wordt hierbij altijd automatisch bijgewerkt, vanuit welk apparaat je Yammer ook benadert, zodat je altijd up to date bent.

De applicatie zelf werkt zonder al te veel onnodige toeters en bellen. Je kunt berichten schrijven en naar iedereen of gericht versturen, je kunt reageren op andermans berichten en zien wie er in je contactenlijst staan. Ook kun je nieuws filteren op bepaalde personen of threads.

Op de website van Yammer kun je je profiel oppimpen door een foto en allerlei informatie toe te voegen. Ook hierin is de berichtendienst overzichtelijk en gemakkelijk in het gebruik. Bovendien is Yammer geheel gratis.