App Spotter: Yubify

Ben je in een voor jou onbekende stad in Nederland, dan is het dankzij Yubify vaak niet meer nodig om de lokale VVV binnen te lopen. Met de app heb je het toeristenbureau namelijk in je broekzak zitten, weggestopt op je iPhone.

Yubify geeft je dankzij een kaartensysteem en koppeling met de gps van je Apple-apparaat niet alleen informatie over het stratenplan van een stad of dorp, maar laat je ook zien waar de belangrijkste hotspots zijn.

Dit varieert van hotels tot attracties en van stations tot parkeerplaatsen. Deze 'points of interest' zijn ook in te zien via een lijst en eventueel te filteren op categorie, zodat je bijvoorbeeld alle musea of bioscopen van een bepaalde stad op een rijtje hebt.

Wanneer

Daarnaast kun je ook filteren op 'wanneer', wat wil zeggen dat je kunt kijken in welke periode bepaalde activiteiten plaatsvinden. Je kunt hierbij denken aan speeltijden van films en vertrektijden van treinen.

Dit systeem werkt bij de gratie van gedetailleerde informatie, die de makers van Yubify verkrijgen van partners als Q-Park en Uitburo. Helaas is de applicatie wat dit betreft niet consistent: over bepaalde hotspots is wel veel informatie in de app te vinden, maar bij andere ontbreekt deze soms volledig.

Nuttig

Dit neemt niet weg dat Yubify je veel nuttige informatie kan verschaffen over een voor jou vreemde omgeving. Dankzij een samenwerking met EasyToBook bevat de app sinds kortĀ  ook informatie over veel hotels in zowel binnen- als buitenland.

Bovendien kun je bij alle hotspots ook zelf info verzamelen, vaak is namelijk in ieder geval een telefoonnummer en website vermeld.