App Spotter: Zombie Caf

De app Zombie Caf heeft een passend antwoord op het arbeidstekort waar Nederland mee te maken zal krijgen: laat zombies het werk doen. In deze game zijn ze de hulpjes in je eigen restaurant, hoewel ze soms ook de klanten opeten.

Zombie Café haakt in op twee trends: games zoals Farmville waarin je zelf je eigen bedrijfje moet runnen (of dit nou een boerderij of een restaurant is) en natuurlijk de populariteit van zombies. De combinatie van die twee blijkt behoorlijk vermakelijk te zijn.

In Zombie Café is het niet alleen belangrijk om eten te maken, je restaurant in te richten en klanten tevreden te houden. Je kunt nietsvermoedende bezoekers namelijk ook in zombies veranderen, waarna ze voor niets in je etablissement aan de slag gaan.

Aanvallen

Daarnaast kun je je ondode werkers gebruiken om rivaliserende restaurants binnen te vallen. Bij een geslaagde aanval heb je je niet alleen van een concurrent ontdaan, maar krijg je ook de kans om geheime recepten te stelen.

Zorg er echter wel voor dat je zombies niet te moe worden, anders zullen ze je gasten aanvallen en opeten. Dit komt de klanttevredenheid uiteraard niet ten goede. Weet je je restaurant echter succesvol te runnen, dan zal je level stijgen en kun je steeds verder uitbreiden. Het blijft echter een raadsel waarom je gasten gerechten als 'mystery meat' en 'dishwater soup' willen eten.

Net als veel spellen in het genre is Zombie Café gratis te downloaden en te spelen. Wil je echter meer 'toxin' krijgen waarmee je sneller kunt koken en zombies sneller uitrusten, dan zul je moeten betalen. Dit is echter niet per se nodig om dit vermakelijke spel te kunnen spelen.