App Spotter: Zombie Farm (iPhone)

'All work and no play makes Jack a dull boy', daarom komen in App Spotter ook games aan bod. Het spel Zombie Farm voor je iPhone is een prima manier om te ontspannen en biedt dat wat Farmville ontbeert: zombies!

In Zombie Farm zijn de schuifelende lijken je vrienden in plaats van dat ze je vlees willen eten. 'Tired of killing zombies? Try farming them!' is tenslotte het motto van de game.

Je begint met een klein stukje grond, met daarin een zombie klaar om geoogst te worden. Uit de boerderijwinkel kun je nieuwe zombies aanschaffen. Deze zullen wel eerst geplant moeten worden om onder de grond te rotten. Pas na enkele uren kun je ook deze nieuwe vrienden uit hun graf bevrijden.

Heb je eenmaal een klein leger van zombies opgebouwd, dan ben je klaar om naburige boerderijen aan te vallen. Zorg er daarbij wel voor dat je genoeg 'soorten' zombies tot je beschikking hebt. Zo zijn zombies zonder hoofd veel sterker dan de reguliere versie.

Zombies kosten echter veel geld om aan te schaffen. De belangrijkste manier om inkomsten te genereren is het planten van groenten tussen de graven. Deze kun je na het oogsten verkopen. Zowel geplante groenten als zombies moeten op tijd worden geoogst of gaan anders verloren. Dit realtime-aspect zorgt ervoor dat je regelmatig je iPhone erbij zult pakken om 'even' je zombieboerderij te beheren.

Je boerderij is uit te breiden met allerlei upgrades, zoals bomen, hekken en graven. Een deel daarvan is gratis en een ander deel kun je tegen betaling aanschaffen via iTunes. De applicatie heeft een koppeling met Facebook, waardoor je eventueel samen kunt spelen met je vrienden.