Apple brengt iOS 4.3 vervroegd uit

Apple heeft versie 4.3 van iOS ruim een dag eerder uitgebracht dan was aangekondigd. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem biedt verschillende verbeteringen en nieuwigheden, waaronder een snellere browserervaring met Safari.

Daarnaast kun je met iOS 4.3 je iPhone 4 gebruiken als persoonlijke wifi-hotspot, mits dit wordt ondersteund door je provider. Hiermee kun je je mobile internetverbinding delen met andere apparaten.

Verder bevat iOS 4.3 iTunes Home Sharing. Hiermee kun je draadloos muziek en video vanuit iTunes op je computer naar je iPhone of iPad streamen. Omdat de iPad 2 is uitgerust met twee camera's, brengt iOS 4.3 het bekende Photo Booth en FaceTime naar de tablet.

AirPlay

Apple heeft met de nieuwe versie van het besturingssysteem de ondersteuning voor AirPlay uitgebreid. Zo kun je met je iPhone, iPad of iPod Touch nu niet alleen muziek en foto's, maar ook video streamen naar externe apparatuur.

Tenslotte kun je met iOS 4.3 kiezen of je het knopje aan de zijkant van je iPad gebruikt om het scherm te blokkeren of het geluid uit te zetten. De update kun je zoals gewoonlijk binnenhalen door je iOS-apparaat aan te sluiten op je computer en iTunes op te starten.

iPhone 5

Volgens 9to5Mac blijkt uit de code van iOS 4.3 dat de volgende iPhone over dezelfde dual core A5-processor zal beschikken als de iPad 2. De iPhone 5 zal hiermee een stuk sneller kunnen worden dan zijn voorganger.