Apple erkent Maps-probleem en vraagt om geduld

Apple heeft officieel gereageerd op de problemen rondom haar nieuwe Maps-applicatie in iOS 6. De fabrikant uit Cupertino heeft laten weten dat het druk bezig is om alle kinderziektes van de app te verhelpen.

Nadat Apple gisteren het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 6 lanceerde, kwam naar voren dat de populaire Maps-applicatie niet goed functioneerde. Zo kregen complete steden een verkeerde naam. In Europa zou Schotland zelfs zijn gehalveerd volgens het besturingssysteem van de softwarefabrikant. In Amerika verdwenen enkele belangrijke bruggen van de kaart. De fouten benaming worden inmiddels bijgehouden op een website.

 
De Brazilaanse stad Vera Cruz heet sinds 1959 niet meer Terasa, wel volgens Maps... 

Apple heeft inmiddels tegenover de goed geïnformeerde webssite All Things Digital officieel gereageerd op de problemen. De fabrikant vraagt wat meer geduld omdat de app net is gelanceerd. ‘Maps is een cloud-applicatie. Hoe meer mensen gebruik maken van onze kaarten, hoe beter de informatie zal gaan worden’, aldus Apple. ‘Voorlopig vragen we vooral geduld van de gebruiker, Maps zal alleen maar verder verbeteren naarmate het meer gebruikt wordt’.

Naar verwachting heeft de softwarefabrikant twee weken nodig om de applicatie in orde te krijgen. Overigens worden de kaarten van Maps aangeleverd door navigatiefabrikant TomTom. Daar is het momenteel angstvallig stil.