Apple: geen apps meer in Mac OS X Downloads

Apple zal na de lancering van de Mac App Store op 6 januari geen applicaties meer aanbieden via Mac OS X Downloads. Alle apps moeten vanaf die datum via de nieuwe applicatiewinkel voor de Mac de gebruiker bereiken.

Dat blijkt uit een e-mail van Apple gericht aan Mac-ontwikkelaars, die in handen is gekomen van Macworld. In het bericht worden ontwikkelaars aangespoord om hun applicaties aan te bieden op de te openen Mac App Store.

Dit houdt wel in dat deze applicaties door Apple moeten worden goedgekeurd, voor ze hun plek in de nieuwe applicatiewinkel mogen innemen. Het probleem is echter dat voor de Mac App Store strengere regels worden gehanteerd dan voor Mac OS X Downloads.

Enkele populaire applicaties in Mac OS X Downloads zullen deze keuring waarschijnlijk niet halen. Zo mogen er in de Mac App Store geen test- of demoversies van apps staan, maar hebben deze nog wel een plek in Downloads.

Ook staan er applicaties in Downloads die de gebruikersinterface van de Mac aanpassen, iets wat applicaties in de Mac App Store niet meer mogen. Daarnaast biedt de nieuwe applicatiewinkel alleen ondersteuning voor Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), terwijl veel apps in Downloads ook draaien op 10.5 (Leopard) of 10.4 (Tiger).