Apple: geen testversies in Mac App Store

Ontwikkelaars van applicaties voor de opkomende Mac App Store mogen van Apple geen demo-, test of bta-versies van hun producten aanbieden. Apple wil dat er voor de Mac alleen volledige applicaties worden aangeboden.

Dit is een verschil met de mobiele versie van de App Store, waar wel testversies van applicaties in mogen staan. Dit betekent dat gebruikers van Mac OS X alleen volledige versies van apps kunnen aanschaffen, zonder deze getest te hebben in een lite-versie.

Apple stelt daarnaast ook andere eisen aan ontwikkelaars van applicaties voor Mac OS X. Zo moeten ze erop letten dat de app informatie opslaat op een door de gebruiker duidelijk te traceren plek. Daarnaast moet de besturing van applicaties voldoen aan de richtlijnen van de Aqua-interface van OS X.

Apple kondigde de Mac App Store in oktober aan. Waarschijnlijk is de dienst begin volgend jaar beschikbaar. Voor deze desktopversie van de App Store gelden dezelfde voorwaarden als voor de mobiele versie. Het aanbod zal eveneens bestaan uit zowel betaalde als gratis applicaties.