Apple haalt MobileMe uit de schappen

MobileMe is uit de digitale schappen van de Apple Store gehaald en de voorraden in de fysieke winkels worden niet meer aangevuld. Hoogstwaarschijnlijk laat de gratis en grondig herziene versie van de onlinedienst nu niet lang meer op zich wachten.

Apple houdt de pr-kaken zoals gewoonlijk stevig op elkaar, maar op internet circuleren al langer geruchten dat een nieuwe en gratis versie van MobileMe onderweg is. Mogelijk zal Apple tegelijk met de onthulling van de iPad 2 de herziene dienst openbaren.

Met MobileMe kunnen bezitters van een Apple-apparaat onder meer hun data opslaan in de cloud en synchroniseren tussen hun verschillende toestellen. Deze dienst kost momenteel 99 dollar per jaar, maar zal waarschijnlijk gratis worden.

Bovendien zou Apple het aantal gegevens dat gebruikers in MobileMe op kunnen slaan sterk willen uitbreiden, waaronder foto's, video's en muziek. Het bedrijf zou met de nieuwe gratis versie van MobileMe concurrentie willen bieden aan andere gratis cloud-diensten, die door onder meer Google worden aangeboden.