Apple: iOS 4.3 op 11 maart beschikbaar

Tegelijk met de presentatie van de iPad 2 heeft Apple ook iOS 4.3 officieel aangekondigd. De nieuwe versie van het besturingssysteem zal vanaf 11 maart beschikbaar zijn, tegelijk met de lancering van de iPad 2 in de Verenigde Staten.

iOS 4.3 komt met verschillende verbeteringen. Zo is de mobiele versie van Safari volgens Apple een stuk sneller geworden en is het mogelijk om je iPhone 4 te gebruiken als personal hotspot. Hiermee kun je je mobiele internetverbinding delen met andere apparaten via wifi, Bluetooth of usb.

Daarnaast komt de nieuwe versie van het besturingssysteem met iTunes Home Sharing, waarmee je muziek en video vanuit iTunes op je desktop naar je iPhone of iPad kunt streamen. Dit gebeurt via een draadloze internetverbinding.

Verder brengt iOS 4.3 het bekende Photo Booth en FaceTime naar de iPad, wat natuurlijk mogelijk is dankzij de camera's in de nieuwe versie. De ondersteuning voor AirPlay is uitgebreid. Tenslotte kun je met iOS 4.3 kiezen of je het knopje aan de zijkant van je iPad gebruikt om het scherm te blokkeren of het geluid uit te zetten.