Apple: iPad 2 komt gewoon op 25 maart

Apple heeft de geruchten over een uitgestelde lanceerdatum van de iPad 2 tegengesproken. Ondanks de enorme populariteit in de Verenigde Staten en de ramp in Japan, zal de tablet gewoon op 25 maart in Europa uitkomen.

Tegen de website TechRadar deed Apple de mededeling dat 'alles dat op de website staat nog steeds waar is; op de website staat 25 maart en dan zal het gebeuren.' Hoewel hier specifiek wordt gesproken over lancering van de iPad 2 in het Verenigd Koninkrijk, is het logisch dat deze opmerking ook opgaat voor Nederland.

Volgens de geruchten zou het niet meer mogelijk zijn om de iPad 2 op 25 maart in onder meer Europa te lanceren. De vraag in de VS zou te hoog zijn, waardoor vorig jaar de verschijningsdatum van de eerste iPad in markten buiten dat land werd uitgesteld.

Bovendien is het volgens iSuppli zeer waarschijnlijk dat door de ramp in Japan verschillende onderdelen van de iPad 2 slecht leverbaar zijn. Zeker vijf onderdelen van de tablet, waaronder de batterij en het scherm, zouden uit het land van de rijzende zon komen.