Apple klaagt Amazon aan voor naam 'Appstore'

Vlak nadat de applicatiewinkel van Amazon online ging, is bekend geworden dat Apple de webwinkel heeft aangeklaagd. Volgens Apple maakt Amazon inbreuk op de merknaam 'App Store' door de applicatiewinkel 'Appstore' te noemen.

De aanklacht is vorige week ingediend bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië, aldus persbureau Reuters. Apple vindt dat het een alleenrecht heeft op de naam 'App Store' en zegt dat applicatiewinkels met soortgelijke namen consumenten verwarren en misleiden.

Apple deed in 2008 een aanvraag bij het Amerikaanse Patent and Trade Office om de term 'App Store' als handelsmerk vast te leggen. Inmiddels doet Microsoft een poging om dit te voorkomen; volgens de softwaremaker is de benaming te algemeen geworden en zouden concurrenten deze ook moeten kunnen voeren.

In de applicatiewinkel van Amazon worden apps voor Android aangeboden. De Appstore is hiermee een alternatief voor Google's eigen Android Market. Amazon wil concurreren met lagere prijzen en door meer betaalmethoden aan te bieden dan Google.