'Apple komt dit jaar met twee grotere iPhones met schermen van 4.7 en 5.7 inch'

Dat er dit jaar een nieuwe iPhone komt is zo goed als zeker, maar voor de rest weet natuurlijk niemand nog officieel ook maar enige details. Toch zijn op de Chinese website Weibo interessante geruchten opgedoken: er komen dit jaar iPhones van 4,7 en zelfs 5,7 inch.

Het gerucht zou afkomstig zijn van twee Foxconn-medewerkers. Volgens hen zou Apple dit jaar een 'eenmalige uitzondering' maken op het principe dat geen phablets produceert.

De keuze voor een grotere iPhone zou geen onverstandige zet zijn van Apple. Android-telefoons hebben tegenwoordig behoorlijk wat schermmaatjes meer en ook Nokia komt binnenkort met de 6-inch grote Lumia 1520. Hoe je er ook over denkt, de huidige 4-inchschermen van de iPhones steken daar toch wat mager bij af. Zeker video vaart wel bij het wat grotere schermformaat.

Het is overigens niet de eerste keer dat er aanwijzingen zijn die wijzen in de richting van grotere iPhones in 2014. Zo kwamen onder andere een journalist van The Wall Street Journal en Bloomberg al eerder met geruchten naar buiten.