'Apple komt met eigen tv-dienst'

Apple komt deze herfst met haar eigen tv-dienst, meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Een maand geleden meldde de website Re/code ook al dat de ontwikkelaar met een eigen dienst bezig zou zijn.

Volgens The Wall Street Journal is Apple aan het onderhandelen om een 'slim'-pakket van ongeveer 25 kanalen te lanceren. De dienst zou tussen de dertig en veertig dollar moeten kosten en deze herst uit moeten komen. Volgens Re/code is Apple met meerdere zenders aan het onderhandelen over het plan. 

Geen Comcast

Hoewel The Wall Street Journal vorig jaar nog berichtte dat Apple in onderhandelingen zou zijn met Comcast, is dit nu niet het geval, dankzij een ruzie tussen de twee bedrijven. Dit zou ook betekenen dat er geen kanalen van NBCUniversal, de eigenaar van Comcast, op de dienst van Apple verschijnen. Wel wordt er gezegd dat het pakket onder meer kanalen bevat als ABC, CBS en Fox. De dienst moet volgens The Wall Street Journal beschikbaar worden voor alle iOS-apparaten en de Apple TV.