Apple komt met nieuwe en vernieuwde producten

Apple-fans kunnen blijven kopen. Het bedrijf komt met vernieuwde iMacs en Mac Pro's en lanceert twee nieuwe apparaten: de Magic Trackpad en de 27 inch Cinema Display.

De iMacs hebben een hardware-update gekregen. Zo beschikken alle modellen nu over minimaal een Intel dual-core i3 processor en hebben alle modellen een ATI Radeon HD grafische processor. De upgrade houdt ook in dat de prijzen voor de iMacs zijn verhoogd met 100 tot 200 euro.

Daarnaast heeft Apple de Mac Pro-serie een upgrade gegeven. De twee nieuwe modellen beschikken onder meer over de nieuwste quad-core en 6-core Intel Xeon-processoren. Hiermee leveren de nieuwe Mac Pro's volgens Apple tot 50 procent beter prestaties dan hun voorgangers. Ze zijn vanaf augustus verkrijgbaar.

Nieuwe producten

Apple komt naast upgrades ook met nieuwe producten. Zo lanceert het bedrijf de Magic Trackpad. Met dit toetsenbord zonder toetsen kun je je iMac bedienen via aanrakingen met je vingertoppen, vergelijkbaar met de muisloze bediening van een laptop. Hiermee komen zogenoemde 'gestures' ook voor desktopgebruikers binnen handbereik.

Daarnaast introduceert Apple met de nieuwe Cinema Display, die echter pas in september te koop zal zijn. Het 27 inch beeldscherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een led-backlight.