Apple kondigt 12-inch MacBook aan

Hoewel geruchten er al op wezen, is 'ie nu officieel aangekondigd. Volgens Apple 'The best MacBook yet': de 12-inch MacBook.

Tijdens het Apple-event vandaag presenteerde Apple de nieuwe MacBook, een 12-inch model dat, net als de huidige iPhone, in drie kleuren komt: zilver, goud en grijs. Het apparaat is iets dikker dan 13 milimeter, en ook 24 procent dunner dan de 11-inch variant van de MacBook Air, wat gerust een prestatie genoemd mag worden.

Specificaties

Ondanks het formaat en het gewicht is er praktisch niet op specificaties ingeleverd. Ga maar na: een Retina Display met 2304 x 1440 pixels, een Intel Core M-processor geklokt op 1,1GHz of 1,2GHz, afhankelijk van het model. Verder ondersteunt het apparaat 802.11ac wifi, bluetooth 4.0 en USB-C. Vooral dat laatste draagt natuurlijk bij aan het lekkere compacte formaat, want met dit protocol heeft de Macbook naast usb ook een DisplayPort, HDMI en VGA aan boord.

Keyboard

Het keyboard is een intrigerend stukje techniek. Ondanks dat het apparaat zo compact mogerlijk is gehouden, is Apple erin geslaagd het keyboard net zo groot te houden als je gewend bent van de MacBook Air. Sterker nog, de toetsen zijn gelicht waardoor de aanslag dieper, en dus beter aanvoelt.'

MacBook keyboard

Prijs en beschikbaarheid

De instapper kost je 1449 euro met 8GB intern geheugen en 256 ssd-opslag. De cpu is bij dit model geklokt op 1,1GHz. Een iets duurder model kost je 1799 euro en komt met een cpu geklokt op 1,2 GHz en 512 aan ssd-opslag. Vanaf vrijdag 10 april is de nieuwe MacBook beschikbaar.

MacBook keyboard
Apple kondigt 12-inch MacBook aan
'De beste MacBook tot nu toe', aldus Apple.