Apple kondigt iPad Pro aan

Hoe vaker je een gerucht hoort, des te sneller wordt deze waarheid. Dat lijkt het geval met de iPad Pro, een iPad met een 12,9-inch scherm, een continu gerucht al jarenlang, en nu is dat gerucht werkelijkheid geworden.

De iPad Pro heeft een resolutie van 2732 bij 2048 wat neerkomt op een ppi van 264. De tablet heeft een A9X-soc aan boord, 1,8 keer sneller dan de A8X die je in de iPad Air 2 vindt, aldus Apple. Het instapmodel heeft 64GB aan opslag aan boord, maar er komt ook een iPad Pro met 128GB aan opslag op de markt. Op de tablet vind je verder stereospeakers en een stylus, met de niet zo verrassende naam Apple Pencil. Deze bevat sensoren waardoor schrijven met een hoek behoorlijk accuraat werkt. De accu gaat volgens Apple tien uur mee.

Keyboard

Met de iPad Pro brengt Apple ook een keyboard op de markt. Op zich niet heel interessant, ware het niet dat Apple hiermee duidelijk maakt head-on voor de zakelijke markt te gaan. Een logische stap, nu de tabletmarkt voor consumenten stagneert.

Prijs en beschikbaarheid

In november moet de iPad Pro op de markt komen, waarbij de instapper 799 dollar gaat kosten. De 128GB-variant met 4G gaat 1049 dollar kosten. De Apple Pencil kost 99 dollar en het keyboard 169 dollar.

Apple kondigt iPad Pro aan
De grote broer van de iPad Air 2.