Apple laat gebruikers iMessage uitzetten

Iedereen die weleens is overgestapt van een iPhone naar de concurrent zal het hebben meegemaakt: al je iMessage berichten die je via SMS hebt ontvangen zijn verdwenen. Apple heeft eindelijk een oplossing bedacht.

Online tool

Apple heeft een online tool uitgebracht waarmee het mogelijk is om je telefoonnummer af te melden bij iMessage zonder dat je daar een iPhone voor nodig hebt. Het probleem ontstaat doordat iMessage probeert om berichten naar vrienden online te versturen in plaats van via sms. Wanneer je echter wisselt van telefoon kan je deze niet langer ontvangen, dus krijg je veel berichten niet langer binnen, omdat die naar iMessage worden gestuurd. Doordat je je nu kan afmelden, worden die berichten voortaan weer netjes als sms verzonden.

Rechtszaak

Eerder dit jaar leidden de verdwenen sms-berichten zelfs tot een rechtszaak van een boze klant die was overgestapt naar Android. Overigens was het wel mogelijk om iMessage uit te zetten, maar had je hier altijd een iPhone voor nodig. Was die verkocht of kapot, dan was er geen manier om je te laten uitschrijven.

De afmeldpagina voor iMessage kun je hier vinden. Na het invoeren van je telefoonnummer wordt er via sms een afmeldcode verstuurd, waarna je geen last meer hebt van verdwijnende berichten.