Apple Maps-app levensgevaarlijk volgens Australische politie

Dat de kaartenapp van Apple ronduit slecht is mag bekend zijn. Volgens de Australische politie is de app echter ronduit levensbedreigend.

Waarschijnlijk bedoelde Apple het destijds bij de introductie toch anders. Want dat Maps een killer-app in de ware zin van het begrip dreigt te worden is toch wel wat cynisch. Probleem is namelijk dat de native kaartenapp voor onder meer je iPhone en iPad zo vol fouten zit dat het op sommige plekken gruwelijk mis kan gaan.

Neem nou Australië, een land en continent van gigantische afmetingen waar je buiten de grote steden vooral veel leegte aantreft met hier en daar een nederzetting. Rij je ergens op een woestijnweg, dan wil je wel zeker zijn dat je op je eindbestemming aankomt.

Mildura

Dat gaat volgens de politie aldaar veel te vaak mis. Zo is er de plaats Mildura die maar liefst 70 kilometer naast de goede locatie in Apple's Maps staat vermeld. De politie heeft dan ook al diverse argeloze automobilisten met eindbestemming Mildura uit een nationaal park - pure wildernis dus - te redden. Want dáár stuurde Maps de reizigers heen.

Vertrouw Maps niet

Doden zijn er nog net niet gevallen, maar met temperaturen die oplopen tot 46 graden Celsius en geen druppel water in de buurt mag het een wonder heten dat sommige slachtoffers na 24 uur nog levend werden aangetroffen. Kortom: ga je echt op reis in voor jou onbekend gebied (of wil je gewoon persé op tijd komen voor een belangrijke zakelijke afspraak) installeer dan een echt navigatiepakket op je iOS device. Of koop gewoon een los navigatiesysteem.