Apple Music populairder dan verwacht

In weerwil van critici boert Apple Music goed. De streamingdienst heeft 11 miljoen betalende gebruikers. Ook iCloud blijft groeien.

Apple Music en iCloud groeien hard

Ondanks pessimistische geluiden bij de lancering vorig jaar zomer, kan Apple tevreden zijn: de in juni 2015 gestarte streamingdienst Apple Music heeft het aantal betalende gebruikers zien groeien nar elf miljoen, onthulde Apple-topman Eddy Cue in een podcast

782 miljoen iCloud-gebruikers

Vorige maand stond wereldwijd het aantal betalende gebruikers van de muziekdienst nog op tien miljoen. Cue vertelde verder dat er wereldwijd ongeveer 782 miljoen gebruikers van iCloud zijn, de online opslagdienst die gekoppeld is aan iOS-apparaten. 

In Nederland telde Apple Music in het vierde kwartaal van 2015 ongeveer 745.000 gebruikers, zo blijkt uit data van het Telecompaper Consumer Panel. Het gaat om circa 225.000 betalende en 520.000 niet-betalende gebruikers. Overigens zijn de eerste drie maanden van de dienst gratis op proef. 

Spotify versus Apple Music

Zijn het nu echt zulke geweldige cijfers? Wanneer je kijkt naar de grootste concurrent, absoluut. Spotify deed namelijk zes jaar om de 11 miljoen betalende gebruikers aan te tikken. 

De populariteit van Apple Music en Spotify, maar bijvoorbeeld ook Deezer, is killing voor het eens succesvolle Pandora. Het online radiostation en oerversie van de streamingdiensten heeft te maken met een fors stagnerende groei. De oprichters overwegen zelfs om het bedrijf te koop te zetten.

11 miljoen gebruikers betalen voor Apple Music
Apple Music lijkt populairder dan dat veel vooraf dachten.