Apple ontkent iOS naar Android migratie-app

Apple heeft al een app voor Android-gebruikers die toch willen switchen naar de iPhone. Met de app, 'Verplaatsen naar iOS', kunnen de gebruikers overlopen naar het iOS-kamp, de app is beschikbaar via de Google Play Store. Via een beveiligde Wi-Fi-verbinding, worden foto's, berichten en allerlei content verzonden naar de iPhone. Deze week verscheen een rapport waarin providers Apple oproepen om het tegenovergestelde te faciliteren, het ontwikkelen van een migratie-app van iOS naar Android. Apple ontkracht nu in alle toonaarden het gerucht dat zij daaraan werken.

De klauwen van Apple

Een app van Apple met de titel 'Verplaatsen naar iOS' wekt eigenlijk geen verbazing. Het creƫren van een app die het mogelijk maakt voor iOS-gebruikers om uit de klauwen van Apple te ontsnappen lijkt echter zeer tegen het karakter van het bedrijf in te gaan. Toch werden er geruchten aangewakkerd, zo meldde PhoneArena, over een app die content zou verplaatsen van een iPhone naar een handset aangedreven door Google's open source OS. Het rapport uit het Verenigd Koninkrijk bericht dat mobiele providers bezorgd zijn dat hun klanten niet kunnen overstappen van de iPhone naar Android. Zelfs als klanten zouden willen, zou de transfer van data veel te gecompliceerd zijn.

Apple reageerde op de geruchten van een iOS naar Android-app. 'Er zit geen waarheid in dit gerucht," zo meldt Apple-woordvoerster Trudy Muller. 'We zijn volledig gericht op het schakelen van gebruikers van Android naar de iPhone, en dat gaat geweldig.' Apple CEO Tim Cook wijst naar de winst van het vorige kwartaal, dat 30 procent van de gebruikers die naar een nieuwe iPhone schakelden, dat deden vanaf een Android-apparaat. 'Van die overstappers zouden er aan de top gebruikers zijn van andere besturingssystemen, maar van Android is dat veruit het meest', zo meldt Cook.

Apple ontkent iOS naar Android migratie-app
Een migratie-app om van iOS naar Android over te stappen zit er niet in.