Apple opent Europees iOS App Development Center

Om ondersteuning te bieden aan de al flinke ontwikkel-community van iOS apps opent Apple nu haar eerste Europese iOS App Development Center. Het instituut is gevestigd in Italië.

iOS App Development Center

In het nieuwe iOS Development Center leren ontwikkelaars apps te maken voor iOS. Het is gevestigd in een onderwijsinstelling in Napels, Italië. Verwacht wordt dat dezelfde soort instellingen ook in andere landen geopend zullen worden op een latere datum.

IOS als banenmotor in Europa

Volgens Apple zelf is het bedrijf verantwoordelijk voor meer dan 1,4 niljoen banen. 1,2 miljoen banen daarvan zijn gelieerd aan de ontwikkeling van iOS. Dit wordt ook onderstreept door Tim Cook, ceo van Apple, die over de opening van het App Development Center zegt: 'In Europa zijn ongelooflijk creatieve ontwikkelaars gevestigd. We zijn dan ook blij dat we de volgende generatie ondernemers in Italië via ons onderwijsaanbod op weg kunnen helpen. Onder meer vanwege het enorme succes van de App Store van Apple zijn er in Europa meer dan 1,4 miljoen banen bijgekomen. Daardoor ontstaan er ook allerlei nieuwe mogelijkheden voor mensen en bedrijven in Europa.'

Meer weten over wat de opening van het iOS App Development Center betekent voor Europa en de banenmarkt? Lees dan het App Economy Jobs In Europe-rapport.

Apple opent Europees iOS App Development Center
Nu is ontwikkelen voor iOS op een officiële Apple-instelling ook mogelijk in Europa.