Apple presenteert nieuwe versie iOS, iOS6

Apple heeft tijdens de WWDC in San Francisco de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem gepresenteerd, iOS6. Volgens de fabrikant zijn er bij het platform maar liefst tweehonderd vernieuwingen doorgevoerd, waarbij de grootste waarschijnlijk de eigen Maps-applicatie is.

Apple gebruikt voor hun Maps-applicatie niet meer de kaarten van Google. Hun eigen kaarten beschikken over een speciale 3d-modus, gesproken navigatie door Siri en verkeersinformatie met gekleurde balken. Of al deze functies ook voor Nederland gelden is niet bekendgemaakt.

Nieuw in iOS 6 is verder de integratie met Facebook. Zo kun je voortaan met je Facebook-account apps ‘liken’ in de App Store en is het eenvoudiger om je gemaakte foto’s op het social media-kanaal te plaatsen. Apple presenteerde in iOS 5 al een soortgelijke integratie met Twitter.

Siri ondergaat in versie 6 ook de nodige wijzigingen. Zo gaat Apple’s spraakassistent meer commando’s ondersteunen voor bijvoorbeeld gebruik in de auto en kan hij voortaan zelf applicaties starten. Bovendien voegt Apple een aantal nieuwe talen aan Siri toe, de Nederlandse taal ontbreekt echter nog steeds.

Apple’s iOS 6 moet deze herfst beschikbaar komen voor de iPhone (vanaf de 3GS), de iPad (vanaf model 2) en de iPod Touch (vierde generatie). Vermoedelijk gaat deze introductie, net als vorig jaar, gepaard met de lancering van een nieuwe iPhone.

iOS 6