Apple presenteert nieuwe versies MacBook Air

Apple komt met een nieuw model van de MacBook Air, die een schermgrootte van 11,6 inch heeft. Daarnaast hebben de bestaande modellen van 13,3 inch een upgrade gekregen.

De grootste vernieuwing bij beide modellen zit onder de motorkap. Apple heeft namelijk de 'gewone' harde schijf vervangen door flash-geheugen dat direct op het moederbord is bevestigd.

Tijdens een 'hands on'-presentatie van de nieuwe MacBooks vielen ons direct de voordelen op van deze keuze: de notebooks werken vrijwel geruisloos en hebben maar enkele seconden nodig om op te starten of uit de slaapstand te ontwaken.

Solide

De MacBooks zijn daarnaast gemaakt uit één stuk aluminium en voelen daardoor bijzonder solide aan. Toch zijn beide modellen aan de voorkant slechts 0,3 cm dik, oplopend tot 1,7 cm aan de achterkant. Het gewicht van de 11,6 inch ligt op 1,06 kg en van de 13,3 inch op 1,36 kg.

Volgens Apple hebben beide MacBooks bovendien een schappelijke accuduur: de 13,3 inch moet zeven uur meegaan, de 11,6 inch vijf uur. Bovendien zouden de modellen met een volle accu dertig dagen op standby kunnen staan.

In de basisconfiguratie beschikt het 11,6 inch-model over een Intel Core 2 Duo-processor van 1,4 ghz en het 13,3 inch-model één van 1,86 ghz. De prijzen voor de MacBook van 11,6 inch beginnen bij 999 euro, de 13,3 inch-versie gaat vanaf 1299 euro over de toonbank.