Apple publiceert Equal Employment Opportunity rapport

Dagen nadat Apple de roep voor 'diversificatie' op de werkvloer had afgedaan als belastend en niet noodzakelijk, heeft het bedrijf toch stilletjes een Equal Employment Opportunity (EEO-1) rapport gepubliceerd. Net als bij veel andere tech-bedrijven rijmen de officiƫle cijfers niet met de goede voornemens en mooie narratieven over diversificatie.

Apple beheert twee registraties

Nadat de diversificatie op de werkvloer werd afgedaan als belastend en weinig relevant, bracht Apple toch een rapport uit over de werknemerssamenstelling. De cijfers lijken niet te verzoenen met de inspirerende vooruitgang en mooie infographics die Apple ceo Tim Cook presenteerde augustus vorig jaar. Bedrijven als Microsoft, Google en Yahoo doen het niet veel beter.

Op de vraag waarom Apple twee verschillende registraties beheert over diversificatie meldt Cook: 'De EEO-1 houdt de verandering niet bij van de industrie of het Amerikaanse personeelbestand. Wij denken dat andere informatie over diversificatie die we op onze site bijhouden veel accurater is.' Cook vervolgt: 'Wij hebben meer dan 2200 zwarte werknemers aangenomen, een toename van vijftig procent in het laatste jaar.' Hierbij negeert Cook dan ook het EEO-1 rapport waarin staat dat maar 1475 meer zwarte werknemers werden aangenomen, ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat is maar 1,9 procent van de 4,333 netto toename in werknemers, in vergelijking met een jaar eerder, de blanken namen 50,6 procent voor hun rekening en Aziaten 42,1 procent.

Meer informatie over het EEO-1-rapport van 2015 vind je hier, van 2014 hier en aanvullende charts in dit Tableau Workbook.