Apple repareert Macbook Pro uit 2011 en 2012 gratis

Versies van de Macbook Pro die voor 2014 werden verkocht, kunnen een aantal problemen hebben. De apparaten met deze problemen worden vanaf eind deze maand gratis gerepareerd door Apple of een erkende Apple-serviceprovider, meldt de ontwikkelaar op zijn website.

De problemen hebben met name te maken met video's. Zo kan het beeld vervormd zijn, is het beeld helemaal niet zichtbaar of het systeem wordt plotseling opnieuw opgestart. De problemen zijn tot nog toe alleen geconstateerd bij 15-inch en 17-inch Macbook Pro-modellen die gemaakt zijn in 2011, en bij de 15-inch Macbook Pro Retina-modellen, gemaakt tussen medio 2012 en begin 2013. Dit zijn dan ook de apparaten waar het speciale reparatieprogramma van Apple voor geldt. Apple heeft een speciale tool gemaakt om te bepalen of jouw Macbook Pro overeenkomt met één van de producten op de lijst van Apple.

Reparatie

Mocht je de problemen constateren bij jouw Macbook Pro, dan kun je deze naar een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider brengen. Vervolgens wordt er gekeken of het apparaat in aanmerking komt voor de service en wordt deze gerepareerd. Hoe lang dit duurt, hangt af van de beschikbaarheid van de onderdelen en technici. Wanneer de Macbook Pro gerepareerd is, krijg je bericht van Apple.

Overigens laat Apple weten dat het niet nodig is om contact op te nemen met de ontwikkelaar als je de eerder genoemde symptomen niet constateert. De reparatieservice is vanaf 27 februari beschikbaar in Nederland.