Apple richt zich mogelijk op de zakelijke markt

Apple richt zijn pijlen op de zakelijke markt, meldt Reuters op basis van anonieme bronnen. Het bedrijf zou een eigen sales-afdeling zijn gestart en praten met grote potentiële klanten, zoals Citigroup Inc. Ook zouden ze werken met ontwikkelaars, in de hoop zo de zakelijke markt te kunnen bereiken.

Drie maanden geleden werd bekend dat Apple gaat samenwerken met IBM om iPhones en iPads met zakelijke apps te te verkopen aan bedrijven. Volgens de bronnen van Reuters heeft Apple nu een eigen salesteam gericht op bedrijven, gestart. Het bedrijf zou de strijd aan willen gaan met HP, Dell, Oracle en SAP, aldus Reuters.

Samenwerkingen

Ook zou Apple van plan zijn om officieel te gaan samenwerken met ontwikkelaars als ServiceMax en Plangrid. De ontwikkelaars hebben hier echter geen commentaar op gegeven. Wel zei Stacey Epstein, hoofd marketing van ServiceMax, dat 95 procent van hun klanten Apple-apparaten gebruiken. Volgens haar zou elke nieuwe klant duizenden iPads en iPhones bestellen. 'Eén van onze klanten zou duizenden field service technici kunnen hebben. Het is een grote kans voor Apple', aldus Epstein. ServiceMax en Plangrid zijn al gespecialiseerd in het verkopen van apps aan de zakelijke markt.

Reuters meldt dat deze ontwikkelingen een poging zijn om de steeds minder wordende groei van Apple een impuls te geven. De afgelopen kwartalen is de iPad-verkoop ingezakt.