'Apple test mobiele betaalchips voor iPhone 5'

Er gaan al langer geruchten dat de iPhone 5 zou kunnen betalen, maar nu komen steeds meer aanwijzingen bovendrijven die deze vermoedens bevestigen. Apple zou inmiddels nfc-chips van het Nederlandse bedrijf NXP testen, zo meldt technologiesite TechCrunch.

Nfc-chips kunnen op korte afstand met elkaar communiceren. Hierdoor zijn bijvoorbeeld betalingen in een winkel mogelijk, door je smartphone bij een betaalterminal te houden.

Er zijn meer aanwijzingen dat Apple de iPhone 5 wil voorzien van mobiele betaalmogelijkheden. Afgelopen maandag werd bekend dat de fabrikant nfc-expert Benjamin Vigier heeft aangenomen.

Apple zou volgens TechChrunch de nfc-chips willen gebruiken in andere producten, zoals MacBooks. Ook zou de technologie het bestellen en betalen van bijvoorbeeld concertkaartjes mogelijk moeten maken, welke je direct in je telefoon kunt opslaan.

Smartphonefabrikanten experimenteren al langer met nfc-techniek om hun toestellen te voorzien van mobiele betaalmogelijkheden. Tot nu toe is dit alleen in Japan doorgebroken. Nokia kondigde eerder dit jaar aan al zijn smartphones in 2011 van nfc te zullen voorzien.