Apple toont sterk financieel tweede kwartaal

Apple heeft de resultaten van het tweede financiële kwartaal bekend gemaakt. Dankzij de explosieve groei van iPhone-verkopen in China zet het bedrijf enorm goede resultaten neer.

Eerder dit jaar werd al voorspeld dat Apple dit financiële kwartaal mogelijk op een nieuw record zou afstevenen met betrekking tot vorige jaren. Mogelijk zou Apple meer dan 50 miljoen iPhones verkopen. Dat dat nog een conservatieve schatting was, blijkt uit de door Apple bekend gemaakte cijfers. Het bedrijf verkocht maar liefst 61,2 miljoen iPhones dit financiële kwartaal.

Deze stijging van meer dan veertig procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van van vorig jaar, is mede te danken aan de populariteit van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in China. De verkoop van Apple-producten kent daar een explosieve groei waardoor het bedrijf haar omzet dit kwartaal in China met maar liefst 71 procent zag stijgen. Tim Cook zelf is verrast over de enorme stijging in China. 'Ik heb nog nooit zoveel mensen in de middenklasse gezien als in China, en dat is ook waar het grootste deel van onze verkopen heengaat', aldus de ceo van Apple.

Naast de sterke stijging in iPhone-verkopen, steeg de verkoop van Macs ook, wat mogelijk vooral te danken is aan de nieuwe productlijn in de Mac-familie. In totaal verkocht Apple 4,56 miljoen Macs, een stijging van tien procent.

Daling iPad-verkoop

Met de iPad-verkoop gaat het minder goed. Apple verkocht dit kwartaal 12,6 miljoen iPads, een afname van 23 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit komt niet erg als een verrassing, want iPad-verkopen dalen al vijf kwartalen achtereen. Toch maakt Tim Cook zich geen zorgen. 'Wanneer iPad-verkoop weer aantrekt weten we niet, maar ik ben ervan overtuigd dat dit gaat gebeuren', aldus Cook.

Apple toont sterk financieel tweede kwartaal
Dankzij een explosieve groei van iPhone-verkoop in China zet Apple sterke cijfers neer.