Apple verkoopt meer iPhones en iPads, hint op nieuwe producten

Hoewel de aandelen van Apple stijgen en dalen met de waan van de dag, blijven de producten van het bedrijf uit Cupertino onverminderd populair. Apple boekte het afgelopen kwartaal flinke winst. Ook staan er volgens ceo Tim Cook nieuwe producten op stapel.

Apple boekte afgelopen kwartaal een nettowinst van 9,5 miljard dollar. Dat is een daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen boekte Apple een netto kwartaalwinst van 11,6 miljard dollar.

iPad en iPhone

Dit betekent niet dat het slecht gaat met Apple, want de verkopen van de iPhone en de iPad zijn beide gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Apple zette afgelopen kwartaal 37,4 miljoen iPhones en 19,5 miljoen iPads weg, tegenover 35,1 miljoen iPhones en 11,8 miljoen iPad in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

Tim Cook legt uit

Wat verklaart de stijging van de verkopen maar de daling van de winst? Terwijl de vraag naar Apple-producten blijkbaar is gegroeid, legt Tim uit Cook uit dat onder andere de daling van winst te maken heeft met het extreme goede jaar dat Apple in 2012 beleefde. Doordat de marges in op verkochte producten in 2012 groter waren werd er per product meer winst gemaakt. Ook heeft Apple de prijs van de iPad Mini die eind vorig jaar gelanceerd werd, expres laag gehouden. Verder profiteerde Apple van gunstige wisselkoersen.

Nieuwe producten van Apple

Naast de cijfers maakte Tim Cook ook bekend dat Apple nieuwe producten op stapel heeft staan. Wat die producten zijn deed hij verder niet uit de doeken. Het is goed mogelijk dat er een kern van waarheid zit in de de geruchten over het 'Apple iWatch'. Door deze uitspraak komt de geruchtenmolen over Apple wel weer goed op gang.

In ieder geval zit het bedrijf niet stil. Mogelijk krijgen we binnenkort een aankondiging van een Apple-presentatie waar het bedrijf haar plannen omtrent nieuwe producten uit de doeken zal doen. Deze vinden over het algemeen in het voorjaar en in het najaar plaats.

Apple verkoopt meer iPhones en iPads, hint op nieuwe producten
Een daling, een stijging en nieuwe producten. Apple heeft wat te melden.