Apple Watch vanaf april leverbaar

De langverwachte Apple Watch wordt vanaf april geleverd, maakte CEO Tim Cook gisteravond bekend tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers.

Er was veel speculatie over de exacte releasedatum van Apple’s wearable, het bedrijf had het tot nu toe alleen over een lancering in ‘begin 2015’. Ook nu blijft een exacte datum uit en zou het zomaar kunnen dat de lancering in april alleen voor de Verenigde Staten geldt en we in Nederland nog iets langer moeten wachten.

In productie

Afgelopen september onthulde Apple haar langverwachte smartwatch, na maandenlange geruchten over mogelijke ontwerpen en toepassingen. Grootschalige productie van de Apple Watch is volgens geruchten afgelopen januari al begonnen, dus het is niet ondenkbaar dat het bedrijf groot uitpakt met de lancering.

Onduidelijkheden

Ondanks dat we nu een releaseperiode weten, is er nog veel onbekend over Apple’s wearable. De exacte specificaties zijn nog altijd niet onthuld en ook over de batterijduur is nog veel onduidelijkheid. Als de laatste geruchten kloppen, gaat de Apple Watch krap een dag mee op een volle batterij, iets dat dagelijks gebruik van de smartwatch niet praktischer maakt. Wel werd bekend dat de Apple Watch werkt met iOS 8.2 en aangestuurd kan worden via een eigen app.