'Apple werkt aan kleine en goedkope iPhone'

Apple is bezig met de ontwikkeling van een kleinere en goedkopere versie van de iPhone, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Met dit model zou Apple een groter aandeel van de smartphone-markt willen veroveren.

Het prototype van deze budget-iPhone zou een derde kleiner zijn dan de iPhone 4 en geen home-knop hebben. Door onderdelen van de iPhone 4 in het nieuwe toestel te gebruiken, zou Apple niet de nieuwste technologie gebruiken en de prijs van het toestel laag kunnen houden.

De anonieme bronnen weten dan ook te melden dat het toestel voor ongeveer 200 dollar (ongeveer 150 euro) te koop zal zijn, zonder abonnement. Dit is de minimumprijs die momenteel voor een 16 GB iPhone 4 met abonnement bij de Amerikaanse providers Verizon en AT&T moet worden betaald.

De kleinere en goedkopere iPhone zou mogelijk al halverwege dit jaar te koop zijn. Met de budget-iPhone zou Apple uit zijn op consumenten die minder uit willen geven aan een smartphone en die momenteel daarom niet voor een relatief dure iPhone kiezen. Met name in China en India zou het bedrijf hiermee een groter marktaandeel willen behalen.

Dual mode-iPhone

Bloomberg meldt verder dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een zogenoemde dual mode-iPhone, die gebruik kan maken van zowel de gsm- als cdma-standaard. Dit ligt voor de hand, omdat AT&T momenteel cdma-iPhones aanbiedt en Verizon gsm-iPhones verkoopt.