Applicatie maakt Flash op iOS mogelijk

Voor korte tijd was in de App Store van Apple de browser Skyfire te downloaden, waarmee Flash-video's kunnen worden afgespeeld op toestellen met iOS. Vanwege overweldigende belangstelling is de applicatie echter voorlopig weer verdwenen.

De browser stuurt Flash-content naar de servers van Skyfire, die de informatie vervolgens verpakken in html5 en terugsturen naar je iPhone, iPad of iPod. Door het versturen van de video's duurt het enige tijd voordat ze worden afgespeeld en het is nog niet steeds niet mogelijk om met Skyfire spelletjes te spelen die gebruikmaken van Flash.

Toch lijkt de applicatie te voldoen aan een grote behoefte naar Flash onder gebruikers van de toestellen van Apple. De servers van Skyfire konden de grote hoeveelheid data van alle gebruikers van de applicatie niet aan en daarom is de browser voorlopig uit de App Store verdwenen. Skyfire zegt wel de servercapaciteit uit te zullen breiden om de applicatie op termijn weer aan te bieden.

Apple heeft ervoor gekozen om Flash niet te ondersteunen, omdat het te veel rekenkracht en energie zou vergen van een iPhone, iPad of iPod. Ook zou html5 een veel beter, hetzij nog niet echt ingeburgerd, alternatief zijn.