Appneta: volledig inzicht in je software en netwerk

Voor het foutloos draaiende houden van bedrijfskritische software is het belangrijk om inzicht te hebben in alle processen die van invloed kunnen zijn op die software. Hiervoor bestaat Application Performance Management (APM) wat de applicaties in de gaten houdt. AppNeta levert een dergelijke set APM-tools.

De oplossingen die AppNeta biedt zijn zowel zeer veelzijdig als makkelijk in het gebruik. De oplossingen zijn tezamen full stack en bieden dan een volledige oplossing om elk stukje activiteit van draaiende applicaties in de gaten te houden. Ook kunnen delen van de oplossing afzonderlijk ingezet worden als daar behoefte aan is.

TraceView

Met TraceView kun je tot op de code webapplicaties monitoren en eventuele fouten en knelpunten ontdekken. Je installeert de agent op een host-computer en kiest vervolgens modules uit om te installeren, afhankelijk van op welke server je webapplicatie draait en in welke taal deze geprogrammeerd is. Vervolgens kun je data gaan verzamelen waarmee je inzicht krijgt in ieder deel van je draaiende webapp. Zeer interessant is de focus op de gebruiker. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de prestaties en vertragingen tussen de app en de server, het netwerk en de browser die gebruikers van de app gebruiken. Dan kun je met die metingen vervolgens aan de slag om problemen op te lossen en de snelheid te verbeteren. Hiermee verhoog je uiteraard weer de gebruiksvriendelijk van je applicatie.

Flowview

FlowView geeft je inzicht in het gebruik van recources op je netwerk. Welke applicaties worden zoal gebruikt en op welke manier leggen deze applicaties druk op jouw netwerk? Zowel snelle, real-time rapportages zijn mogelijk als lange termijn-rapporten. Die eerste is handig om een kritiek probleem direct aan te pakken, die tweede geeft inzicht op de langere termijn om structurele problemen op je netwerk te analyseren.
Flowview is apparatuur- en configuratieonafhankelijk en daarmee inzetbaar binnen elke organisatie die inzicht wil krijgen in haar eigen netwerk.

FlowView geeft je inzicht in het gebruik van recources op je netwerk

Pathview

Met PathView meet je de performance van netwerkverbindingen, inclusief virtuele systemen van derde partijen. Zo kun je altijd zien hoe sterk verbindingen zijn op jouw netwerk en snel problemen lokaliseren en oplossen. Prettig is dat PathView behoorlijk lichtgewicht is en daarmee amper impact heeft op jouw netwerk recources.

AppView Web

Om inzicht te krijgen in draaiende webapplicaties op jouw netwerk en het gebruik van deze applicaties levert AppNeta AppView Web. In feite is dit een oplossing waarin zowel TraceView als PathView geïntegreerd zijn. Handig is dan ook weer, net als bij TraceView, de focus op de gebruiker. Zo weet je altijd waar de knelpunten liggen in applicaties vanuit het standpunt van je gebruikers, en dus je klanten. Dit maakt AppView Web een mulit-oplossingstool gericht op de daadwerkelijke praktijk van het leveren van diensten.

Voor meer info over de diverse oplossingen van AppNeta ga je naar www.appneta.com.