Apps voor Android installeren via Google

Google is bezig met een test waarbij Android-gebruikers direct via de zoekresultaten apps kunnen installeren. Zo wordt de Play Store overgeslagen.

Apps installeren zonder Play Store 

​Apps voor Android die je met Google hebt gevonden, kunnen straks mogelijk worden geïnstalleerd zonder dat een bezoekje aan de Play Store nodig is. Google is dat momenteel aan het testen, meldt Android Police.

​Volgens de website lijkt de functionaliteit nu alleen nog te werken in de zoekapp en voor een deel van de gebruikers; in Chrome wordt de Play Store nog wel gewoon geopend. Google toont al een tijdje Android-apps in zoekresultaten en in de mobiele browser Safari worden apps voor iOS ook weergegeven na een zoekopdracht, maar dit zou de eerste keer zijn dat gebruikers een app kunnen installeren zonder dat ze eerst naar de Play Store worden gestuurd. 

Direct apps installeren voor meer traffic

Het is nog niet duidelijk wat Google van plan is met de functionaliteit en of die later wordt uitgerold naar browsers voor Android en iOS. Met het overslaan van de Play Store of App Store zou het technologiebedrijf eraan kunnen bijdragen dat gebruikers zo lang mogelijk blijven plakken op de zoekmachine. The Verge heeft Google om een reactie gevraagd, maar die blijft vooralsnog uit.

Apps voor Android installeren via Google
Direct apps installeren vanuit de zoekresultaten wellicht binnenkort mogelijk.