Appspotter: Teamviewer (HD)

Je computer beheren vanaf je smartphone of tablet? Met de app van Teamviewer is het mogelijk. Deze applicatie voegt remote desktop-ondersteuning toe aan je mobiele apparaat. Zo kun je je eigen pc bedienen of iemand hulp op afstand bieden.

Om Teamviewer te gebruiken dien je de client te installeren op je computer met een Windows, Mac OS X of Linux-besturingssysteem. Na het opstarten van het programma verschijnt er een Teamviewer-id met een wachtwoord op je monitor. Deze codes voer je vervolgens in op de app. Na een korte controle zal het apparaat verbinding maken en krijg je je bureaublad te zien op je touchscreen.

Via het scherm van je smartphone of tablet kun je vervolgens je cursor bedienen. Je gebruikt hem als het ware als een groot touchpad. Door te drukken met één vinger simuleer je een linkermuisklik en tik je met twee vingers tegelijk dan gebruik je de rechtermuisknop. Op deze manier is het mogelijk om je eigen pc te besturen of iemand anders hulp te bieden op afstand.

Simpel maar sloom

In de app kun je verschillende zaken instellen. Zo kun je kiezen welke muisknop als standaard staat ingesteld: links of rechts. Daarnaast kun je een toetsenbord op je scherm krijgen. Naast de standaard qwerty- en numerieke toetsen zijn ook de Windows- en Apple-toetsen beschikbaar voor een volledige desktopervaring.

Het gebruik van Teamviewer is erg simpel. Binnen een paar handelingen heb je je desktop op je mobiele scherm. Wel is er een behoorlijke vertraging aanwezig, wat ervoor zorgt dat je soms een aantal stappen vooruitloopt op wat er op het scherm gebeurt. Ook lijkt de iPhone-variant wat sneller werken dan die op de iPad, die de toevoeging HD heeft meegekregen. Dit kan liggen aan het grotere scherm met hogere resolutie van de tablet.

Voor privé-gebruik is de app gratis te downloaden. Bedrijven moeten de betaalde Pro-versie aanschaffen. Wel kunnen zij Teamviewer eerst gratis uitproberen.