Aquaris E4.5: Ubuntu Edition nu verkrijgbaar

Iets later dan verwacht en iets duurder dan verwacht, en nu verkrijgbaar: de Aquaris E4.5, een smartphone die draait op Ubuntu.

De smartphone van bq zou eigenlijk al in februari verkrijgbaar zijn, maar dat bleef uit op flash-sales na. Nu is de Aquaris E4.5 wel voor iedereen te krijgen. 

Het scherm meet 4.5-inch en kent een resolutie van 540 bij 960 met een ppi van 240. De motor is een quadcore-Cortex A7 cpu, het interne geheugen bedraagt 1GB en wat opslag betreft moet je het doen met 8GB. Het toestel draait op een mobiele versie van Canonical's Linux-os Ubuntu. De kern van het os zijn zogenaamde Scopes, wat neerkomt op content uit diverse bronnen. Dit kan aggregatie zijn, dus het samenbrengen van relevante informatie uit het nieuws of over muziek bijvoorbeeld, maar ook branded zoals Soundcloud-, Instagram- en Twitter-content. 

Zoals de specs al laten zien is het niet bepaald een hoogvlieger. Ook het gebrek aan focus op apps, toch de manier hoe de meeste mensen gewend zijn een smartphone in te richten, zal de smartphone geen goed doen. Toch is de prijs gunstig genoeg om de smartphone te proberen. Voor 169,90 euro bestel je de Aquaris E4.5.