Argeweb Cloud VPS: flexibele server in de cloud

Hosting is met de komst van de cloud stukken simpeler geworden. Een fysieke server was altijd duur, terwijl shared-hosting te weinig mogelijkheden biedt. Wil je bijvoorbeeld zaken als database- of applicatiehosting met een server regelen, dan is shared-hosting niet afdoende. Met een Argeweb Cloud VPS heb je alles zelf in de hand.

Bij het opzetten van een website zal een gemiddelde gebruiker al snel kiezen voor een makkelijke shared-hosting oplossing. Jouw website staat dan tussen die van vele anderen op één enkele webserver, maar wanneer deze flink wat bezoek begint te genereren of je een server wil gebruiken voor andere doeleinden, zoals database, mail-, app- of fileserver, zal die oplossing niet meer voldoen. Een fysieke server huren is een flinke investering, dus zal de aandacht al snel worden verlegd naar een Virtual Private Server (vps). Snel, makkelijk te bedienen, betaalbaar en met alle opties van een fysieke server. Argeweb maakt het met haar Cloud VPS-platform gebruikers zo makkelijk mogelijk om te kiezen voor de zaken die voor jou belangrijk zijn.

Snelheid en kwaliteit

Gebruikers hebben afhankelijk van hun eisen de keuze uit zes abonnementen, variërend van 1 GB geheugen met een enkele processorcore, 50 GB opslagruimte en 1 TB aan dataverkeer, tot 32 GB geheugen en twaalf processorcores met maar liefst 80 TB dataverkeer en 1TB aan opslagruimte. In tegenstelling tot sommige andere goedkope diensten draaien de servers van Argeweb op HP-hardware, op basis van Microsoft Hyper-V2012, waarmee snelheid en kwaliteit zijn gegarandeerd.

Standaardinstallaties

Argeweb biedt de keuze uit een aantal standaardinstallaties. Zowel Windows Server 2008 R2 als 2012 R2 zijn beschikbaar, evenals Linux-installaties van Ubuntu, Debian en CentOS. Ervaren IT'ers zullen de voorkeur geven aan een Linux-installatie zonder besturingspaneel, maar hiervoor is flink wat kennis van zowel Linux als serverbeheer vereist. Servers worden vooraf voorzien van alle besturingssystemen, de gebruiker hoeft alleen nog te kiezen of er een controlepaneel bij wordt geleverd. De gemiddelde gebruiker is het slimste af met een vooraf door Argeweb geconfigureerd controlepaneel. Afhankelijk van het type website dat je wilt draaien kies je tussen een DirectAdmin of Plesk control panel.

Met deze vooraf geïnstalleerde besturingspanelen is het beheer van de server een fluitje van een cent. Overzichtelijke layouts tonen de opties, waarna je met enkele klikken alle onderdelen van je server kunt beheren. Het instellen van de mail, toevoegen van administratoren, het maken van backups of snapshots, alles is vanuit het hoofdmenu makkelijk te vinden en te bedienen. Een vps heb je in eigen beheer, wat wil zeggen dat je zelf de keuze hebt uit besturingssysteem, geheugen, schijfruimte en processorkracht. Heeft je server meer resources nodig, dan schakel je gemakkelijk extra kracht bij om te zorgen dat je server goed bereikbaar blijft.

Backups en snapshots

Vanaf de beheersite van Argeweb kunnen alle abonnementen en serverinstellingen worden aangepast. Naast de mogelijkheid tot het maken van dagelijkse backups biedt Argeweb vanaf het Basicabonnement ook de optie om op ieder moment snapshots te maken en deze onmiddelijk weer terug te zetten. Handig voor wanneer je een nieuwe functie of module aan je server toe wilt voegen, maar nog niet zeker weet of dit wel goed uitpakt. Mocht de toevoeging problemen veroorzaken, zet je met een druk op de knop de snapshot terug en is de schade beperkt gebleven. Met de handige redeploy-optie wordt de hele server opnieuw ingesteld, zodat de gebruiker gemakkelijk kan wisselen tussen besturingssystemen. Hierbij worden wel alle aanwezige bestanden op de Virtuele Machine verwijderd, dus zorg dat je hiervan een backup hebt.

Argeweb Cloud biedt zowel ondernemers als private gebruikers een snelle, makkelijk te bedienen oplossing voor al hun hosting. De achterliggende hardware is van hoge kwaliteit, waardoor stabiliteit en toegankelijkheid van je server is gewaarborgd. De aangeboden paketten zijn voor iedere gebruiker ruimschoots voldoende en scherp geprijsd. Gecombineerd met de bijna vijftien jaar hosting-ervaring van Argeweb en uitstekende service is een Argeweb Cloud VPS een aanrader.

Abonnementen

Argeweb biedt zes verschillende abonnementen aan: Entry - 1 GB geheugen, 50 GB schijfruimte, één processorcore en 1 TB dataverkeer.
Basic - 2 GB geheugen, 100 GB schijfruimte, twee processorcores en 5 TB dataverkeer.
Pro - 4 GB geheugen, 150 GB opslag, vier processorcores en tot 10 TB dataverkeer.
Heavy 8 - 8 GB geheugen, 200 GB opslag, vier processorcores en 20 TB dataverkeer.

Voor de zwaarste gebruikers heeft Argeweb twee nieuwe abonnementen in het leven geroepen:
Heavy 16 - 16 GB geheugen, 500 GB opslag, acht processorcores en 40 TB dataverkeer.
Heavy 32 - 32 GB geheugen, 1 TB opslag, twaalf processorcores en 80 TB dataverkeer.