Ashampoo Snap 6

Of je ze nu nodig hebt voor het samenstellen van een artikel, cursus of een presentatie, vrijwel iedere kenniswerker maakt regelmatig screenshots. De tool die Windows meelevert is helaas flink beperkt. Gelukkig is er speciale software die dat klusje eenvoudig klaart en bovendien allerlei extra's toevoegt, zoals Ashampoo Snap 6.

Snap 6 nestelt zich in je desktop, zodat je de tool altijd bij de hand hebt. Na de installatie van de software heb je voortaan een dunne, blauwe lijn rechts bovenin je beeldscherm, ongeacht welke software je op dat moment gebruikt of waar je mee bezig bent. Ga je met je muis over die lijn, dan ontvouwen zich de opties. Vanaf daar kun je kiezen om het hele scherm in één keer af te vangen, alleen het actieve venster te pakken of zelf een gebied te selecteren. Ook kun je screenshots nemen van websites. Je scrolt simpelweg met de linkermuisknop door je website in Internet Explorer of Chrome.

Wat het bewerken betreft zijn de opties zeer uitgebreid en doen ze niet onder voor een eenvoudige beeldbewerker of pdf-annotator. Je kunt gedeelten markeren of juist verdoezelen, vormen toevoegen, je beeld voorzien van een watermerk, zaken helemaal weggummen of je shots voorzien van tekst. Dat zal met name cursusmakers als muziek in de oren klinken. Handige extra is de mogelijkheid om screencasts te maken: video’s van een deel of je gehele beeldscherm. Dat is met name waardevol voor het maken van instructievideo’s. De bewerkingsmogelijkheden die je met screenshots hebt, krijg je hier overigens niet. Wel kun je filmpjes direct publiceren op Youtube of versturen via e-mail. Toch blijft Snap 6 in eerste instantie een screenshot-tool.

Prijs: $19,99 (incl. btw)
Info: www.ashampoo.nl

MKB Best Choice 2013