ASP4all ondertekent Cyber Resilience Principles

Sinds de oprichting in 1999 is ASP4all in Nederland uitgegroeid tot een leidende speler op het gebied van Managed Hosting- en Outsourcing-oplossingen voor de publieke sector en de zakelijke markt.

Persbericht:

Huizen, 9 april 2013 – Managed Hosting-specialist ASP4all heeft de wereldwijde principes van het World Economic Forum voor digitale weerbaarheid ondertekend. Deze zogenaamde Cyber Resilience Principles zijn erop gericht de digitale weerbaarheid van zowel de eigen organisatie als die van andere te verhogen. Meer dan zeventig bedrijven en overheidsinstellingen en 25 landen nemen inmiddels deel aan het Partnering for Cyber Resilience-initiatief.

Achtergrond van dit initiatief is het toenemende belang van veilige en vertrouwde wereldwijde digitale communicatie om economische groei en innovatie mogelijk te maken. Bedrijven, organisaties en landen die de principes ondertekenen, onderstrepen hun commitment aan het creëren van een geïntegreerde en strategische benadering van technologische risico’s en kansen. Ook committeren zij zich aan het vervullen van een eigen rol in het werken aan een weerbare digitale omgeving. Door het Partnering for Cyber Resilience-initiatief zal een wereldwijd netwerk ontstaan van organisaties die, ongeacht de sector, nationaliteit of securitykennis, op bestuursniveau maatregelen treffen om te borgen dat de door hen gebruikte informatietechnologie veilig is. Dat gebeurt vanuit het besef dat cyberbeveiliging niet langer te beschouwen is als kostenpost of luxe. Het is een essentiële component van de strategie van een bedrijf of van de nationale strategie van een land.

ASP4all geeft met het ondertekenen niet alleen aan cyberrisico’s en de bescherming van digitale middelen serieus te nemen, maar laat ook blijken een bijdrage te willen leveren aan de beveiliging bij andere organisaties. Martin Maas, Manager Security bij ASP4all: 'ASP4all beschouwt beveiliging van informatie als haar kerncompetentie en doet dan ook geen concessies op dat gebied. Wij zien de toegevoegde waarde van dit mondiale initiatief vooral in de samenwerking met andere gerenommeerde partijen op het gebied van informatiebeveiliging. Door het delen van kennis en expertise kunnen we van elkaar leren en gezamenlijk een betere bijdrage leveren aan de wereldwijde strijd tegen cybercrime.'