Asus introduceert 'goedkopere' Transformer, de Pad TF300

Asus heeft een nieuwe variant van de Transformer uitgebracht, de Pad TF300. Het model valt onder de vorige jaar gelanceerde Transformer Prime en vervangt de originele Transformer. Ook dit model is leverbaar met een aanklikbaar toetsenbord-dock.

De nieuwe Transformer krijgt dezelfde quadcore-processor als de Prime, de NVIDIA Tegra 3. Ook de camera aan de achterkant is gelijk. De TF300 draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. In tegenstelling tot een aantal andere fabrikanten zoals Samsung en HTC voegt Asus geen eigen schil toe, maar alleen wat verwijderbare apps en widgets.

De lagere positionering van de TF300 blijkt vooral uit het scherm en de behuizing. Zo heeft de goedkopere Transformer geen ips+-scherm, maar een ‘normaal’ ips-paneel. De lichtopbrengst van dit display ligt een stuk lager waardoor het scherm vermoedelijk minder goed afleesbaar is in de buitenlucht.

Ook de behuizing is van een ander materiaal gemaakt. Het aluminium van de Prime heeft plaatsgemaakt voor plastic. Gebleven is wel de cirkelvormige structuur. Bovendien kun je kiezen uit drie kleuren. Door het nieuwe materiaal is de TF300 ook wat zwaarder en dikker dan de Prime, het toestel weegt 635 gram en is 9,9 mm dik.

Net als de overige Transformers is ook de TF300 leverbaar met bijpassend toetsenbord-dock. Naast een volledige qwerty-indeling, heeft de accessoire een touchpad, twee usb-poorten en een sd-kaartlezer. Bovendien zorgt de ingebouwde accu er volgens Asus voor dat de TF300 geen 10 maar 15 uur meegaat.

De Asus Transformer Pad TF300 is vanaf deze week verkrijgbaar vanaf 399 euro inclusief btw (32 GB, wifi only, zonder dock). Dezelfde versie met dock kost 499 euro. De 3g-uitvoeringen kosten 499 euro en 599 euro (met dock).

Asus TF300

Asus introduceert 'goedkopere' Transformer, de Pad TF300
Asus heeft een nieuwe variant van de Transformer uitgebracht, de Pad TF300.