Asus kondigt PadFone 2 aan, eind 2012 beschikbaar

In Milaan vond deze week een Asus-event plaats waar de PadFone 2 voor Europa werd aangekondigd. Deze tablet-smartphone-hybride komt eind 2012 naar Europa.

De eerste PadFone is nooit in Europa uitgebracht. Asus doet dit met de opvolger wel. Vanaf eind dit jaar is de PadFone in een beperkt aantal landen beschikbaar en begin 2013 ook in Nederland.

De PadFone is zowel een Android-smartphone als tablet. De telefoon kun je achterin het docking-station schuiven waarna deze verandert in een tablet. Hierdoor kun je met een enkele simkaart zowel in telefoon- als in tablet-modus gebruikmaken van je abonnement.

De telefoon heeft een 4.7-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720, terwijl die van het tablet 10,1-inch meet en over 1280 x 800 beeldpunten beschikt. De apps op de telefoon optimaliseren automatisch naar het scherm wanneer je de tablet-mode gebruikt.

De PadFone 2 bevat een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 quad-core processor. Daarnaast heeft het apparaat 2GB aan werkgeheugen. Interessant is dat de tablet tegelijkertijd dienst doet als mobiele lader. Zo beweert Asus dat het mogelijk is om de telefoon tot drie keer toe op te laden via met een volle accu in tablet-mode.

Er komen 2 varianten van de PadFone 2, een 32GB-variant en een 64GB-uitvoering. Deze zullen respectievelijk 799 euro en 899 euro kosten.