ASUS lanceert notebook met tweede display

We kennen al jaren telefoons met twee en soms zelfs drie displays. De trend lijkt door te zetten naar notebooks. ASUS komt met een model met een extra 'SideShow'-scherm verwerkt in het chassis. Daardoor hoeft de laptop niet gestart te worden om bepaalde informatie op te roepen.

De ASUS W5Fe is 's werelds eerste SideShow-notebook. SideShow wil zeggen dat er een extra beeldscherm aan de buitenkant van de notebook zit. Het display biedt snelle toegang tot e-mail, fotos en muziek, zonder de notebook daadwerkelijk aan te zetten.

Specificaties ASUS W5Fe
■ Intel Core2 Duo Processor (T7600/T7400/T7200/T5600/T5500)
■ Mobile Intel 945GM Express Chipset
■ Intel PRO/Wireless 3945ABG netwerkverbinding
■ Windows Vista Home Premium
■ DDR2 533/667 MHz, tot 1536 MB
■ 12,1" WXGA Color Shine & Crystal Shine LCD
■ ASUS Splendid Video Intelligence Technology
■ SATA 80/120/160 GB
1,3 M pixel webcam
■ 802.11a/b/g, BluetoothV2.0+EDR
■ 3x USB, 1x TV-Out, 1x kaartlezer, 1x Express Card, 1x VGA
■ 30,5 x 22 x 3,1 cm, 1,7 kg (accupack met 3 cellen)

■ SideShow: 2,8 inch beeldscherm
■ Flash: 1GB NAND Flash
SideShow leunt weer op een andere technologie genaamd Readydrive, waarbij het Flash-(chip) geheugen in het SideShow-element direct kan communiceren met de harde schijf van de pc.

Flash-geheugen
In het 1 GB grote Flash-chipgeheugen van de ASUS-notebook wordt een kopie bijgehouden van essentile informatie op de harde schijf, zoals gegevens in Outlook of een deel van de muziekcollectie. Precies zoals een Pocket PC dit soort informatie kan overnemen van de pc. In feite heeft de gebruiker van de ASUS W5Fe dus een Pocket PC in de klep van zijn laptop verwerkt zitten!

Zwak punt
Net als bij een Pocket PC kan de SideShow in de laptop gegevens automatisch synchroniseren met de harde schijf van de laptop. Klinkt goed. Toch is het ook een zwak punt: de gegevens worden pas gesynchroniseerd (bijgewerkt) als de laptop echt opgestart wordt. Dus als je denkt in de SideShow de meest actuele afspraken of e-mails te kunnen lezen, heb je het mis. Via internet worden er misschien wel nieuwe agendapunten en berichten aan je aangeboden. Maar daar heb je geen weet van, totdat je de laptop echt opstart.

Prijs: nog niet bekend | Introductie: Q1 2007 |Info: www.asus.nl