Asus MeMO Pad ME102A

Het aanbod aan Android-tablets in het midden-segment groeit; een segment waarin ook Asus met diverse tablets al tijden rondzwemt.

De MeMO Pad ME102A is een tablet met 10,1 inch ips-display waarvan de resolutie 1280 bij 800 telt. Verder heeft de tablet een 1,6 GHz quad-core processor. Intern heeft het apparaat 1 GB aan geheugen. Wat opslag betreft kun je kiezen uit een 8 GB- of 16 GB-variant. Aan de buitenkant doet de tablet grofgebouwd aan maar stiekem is 'ie een stuk lichter dan het uiterlijk doet vermoeden. Aan de voorkant zit een 1.2 megapixelcamera, aan de achterkant een 2 megapixexemplaar. Verder vind je een usb-poort (micro) en een sd-poort (ook micro) op de MeMO Pad 10.

Het besturingssysteem betreft Android 4.2, waarbij Asus de tablet heeft aangekleed met een dock op het homescreen. Deze maakt met name multimediafunctionaliteit toegankelijk. Denk hierbij aan het afspelen van video, het bekijken van foto's, het luisteren van muziek, maar ook surfen over het web.

De Asus MeMO Pad ME102A is een echte mid-range tablet, bedoeld voor dagelijkse multimediaconsumptie. Daarin voldoet de tablet prima. Dit doordat de standaard meegeleverde skin over Android je uitnodigt de tablet voor multimedia-doeleinden te gebruiken, maar ook omdat de speakers in de tablet zijn geoptimaliseerd en zodoende betere resultaten geven dan standaard interne tabletspeakers. De accu gaat gemiddeld negen uur mee, dus ook onderweg kun je een behoorlijke tijd uit de voeten met dit apparaat.

Adviesprijs: €250,-
Info: www.asus.com

MKB Best Choice 2013