Asus presenteert Windows 8-tablets Vivo Tab en RT

Asus heeft twee Windows 8-tablets aangekondigd. Op de IFA in Berlijn werd de Vivo Tab en Vivo Tab RT aan het publiek getoond. Beide tablets beschikken over een verwijderbaar toetsenbord zodat ze dienst kunnen doen als notebook én tablet.

Asus, die de tablets al in juni op de Computex onthulde, gaf gisteren meer details vrij over de producten. Met de Vivo Tab richt Asus zich meer op de zakelijke gebruiker, terwijl rondom de Vivo Tab RT entertainment centraal staat.

Specificaties

De 11,6-inch Vivo Tab is uitgerust met een nieuwe generatie Intel Atom-processor, 2 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. De meegeleverde mobiele dock levert naast een volledig qwerty-toetsenbord, twee usb-poorten en een extra batterij. De zakelijke gadget is 8,7 mm dik en weegt 675 gram.

De 10.1 inch Vivo Tab RT is lichter (520 gram) en dunner (8.3mm) dan de zakelijke variant. Aan boord bevindt zich een Nvidia Tegra 3-quadcore-processor, 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Ook de Tab RT beschikt over een mobiel dock dat een toetsenbord, trackpad, usb-poort en extra batterij huisvest.

Beide tablets moeten bij de introductie van Windows 8 op 26 oktober beschikbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.