Asus Taichi begin 2013 naar Nederland

De Asus Taichi komt dit jaar niet meer naar Europa. Eigenlijk was het de bedoeling dat ze in november in de winkel zouden liggen, maar dit is nu vooruitgeschoven naar 2013. Ook de Amerikaanse release is uitgesteld. De reden voor het uitstel niet bekend.

De ultrabook valt op doordat deze twee schermen heeft, aan beide kanten een. Zo dubbelt de cover dus tegelijkertijd als tablet. De Taichi komt in twee varianten: 13,3-inch en 11,6-inch. Je kunt de Taichi met een Core i5- of Core i7-processor krijgen. De twee ips-schermen hebben een resolutie van 1920x1080, waarbij het cover-scherm ook touch-functionaliteiten heeft. Verder heeft het apparaat 4GB aan intern geheugen en komt het met een ssd van 128GB of 256GB.

Wij zijn benieuwd naar de Taichi in de praktijk. Hoewel sommige websites skeptisch zijn over het nut van twee schermen, zien wij dit wel zitten. Het apparaat combineert alle functionaliteiten en voordelen van een tablet, zonder in te leveren op  de voordelen van een laptop. Daarnaast kun je het scherm aan de achterzijde benutten voor bijvoorbeeld presentatie van je content. Een klant aan de andere kant van de tafel kan zo gemakkelijk 'meekijken'  op je scherm. Het is ons echter nog niet helemaal duidelijk of de twee schermen ook tegelijkertijd actief kunnen zijn.

De goedkoopste Taichi-variant gaat 1300 dollar kosten. Een Europese prijs is nog niet bekend.

Release Asus Taichi uitgesteld
De Europese release van de ultrabook met twee schermen laat nog even op zich wachten