Asus verrast met VivoTab Smart, Windows 8-tablet onder de 500 euro

Windows 8-tablets hebben tot nu toe één ding gemeen: ze zijn flink aan de prijs. Toch kan het ook anders, bewijst Asus. De Taiwanezen introduceren vandaag de VivoTab Smart, een Windows 8-tablet die in Nederland voor 499 euro in de schappen ligt.

De VivoTab Smart draait de volledige versie van Windows 8, dus niet de veel beperktere Windows 8 RT. Hierdoor kun je je 'gewone' Windows-desktopsoftware draaien op de tablet. Het apparaat maakt gebruik van de nieuwe Intel Atom-processor met de naam Clover Trail, een tablet-cpu die volledig x86-compatibel is. Het gaat om een dualcore-variant op 1,8 GHz.

Bijzonder is ook de optionele hoes. Deze doet tevens dienst als toetsenbord en is daardoor enigszins vergelijkbaar met die van de Microsoft Surface.

De lage prijs vindt zijn weerslag in de resolutie van 1366 x 768. Dat is naar huidige maatstaven wat beperkt, gezien het beeldschermdiagonaal van 10,1 inch.

Asus heeft de VivoTab Smart voorzien van twee camera's, een 8-megapixelvariant aan de achterkant en een 2-megapixeluitvoering aan de voorzijde. De tablet is 9,7mm dik en weegt 580 gram. Verbinding met internet leg je via wifi en er is een aardig indrukwekkende hoeveelheid van 64 GB aan interne opslagruimte beschikbaar.

De Smart is een uitbreiding van de VivoTab-familie. Asus introduceerde eerder de VivoTab en de VivoTab RT.

De VivoTab Smart komt in de loop van deze maand beschikbaar in een witte en zwarte uitvoering en kost 499 euro, inclusief btw.