ATEN

ATEN International, opgericht in 1979, is een toonaangevende fabrikant van connectiviteits- en professionele av- oplossingen. Op basis van de visie ‘simply better connections’ levert ATEN innovatieve oplossingen zodat klanten eenvoudig op efficiënte wijze betere verbindingen kunnen opzetten tussen informatie en mensen.

ATEN’s productlijn bestaat uit honderden connectiviteitsproducten, waarmee het bedrijf complete datacenter-management-, professionele AV- en duurzame oplossingen levert aan zowel het mkb als grootschalige bedrijven.

Zo kan met de KVM-switches van ATEN het beheer van grote aantallen servers worden gecentraliseerd. Deze worden samen met de CC2000 Control Center Over the NET Management Software geleverd, die beheerders op afstand de controle over computerruimtes en bijkantoren waar ook ter wereld biedt. Bovendien is het mogelijk om op de intelligente PDU’s (Power Distribution Units, bedoeld voor de levering van stroom aan servers) van ATEN verschillende sensoren aan te sluiten die de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdrukverschillen meten.

De gegevens van maximaal 255 PDU’s kunnen over IP worden uitgelezen met behulp van de ‘eco Sensors Energy Management’-software die gratis bij de PDU’s wordt geleverd. Aan de hand van eenheden zoals de Rack Cooling Index (RCI) en de Return Temperature Index (RTI) krijgt de beheerder niet alleen een beeld van de werking van de koeling, maar ook van de mogelijkheden die er zijn om energie te besparen.

ATEN’s hoofdkantoor is gevestigd in Taiwan, met vestigingen in China, Japan, Korea, België, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. ATEN heeft meer dan 1.500 mensen in dienst die werkzaam zijn in deze vestigingen of de R&D- en productiefaciliteiten in Taiwan, China en Canada.

Info: www.aten.eu

In het kort
+ Honderden connectiviteitsproducten
+ Centralisatie van serverbeheer
+ Monitoring van intelligente PDU’s

MKB Proof 2013